Međunarodna suradnja slika
Aktivnosti

Edukacije

Jedna od temeljnih aktivnosti HR PSOR-a je edukacija članova i potpisnika Povelje o raznolikosti o temama povezanim s održivim razvojem i društveno odgovornim poslovanjem. Edukacijama HR PSOR aktivno promovira implementaciju održivog razvoja u poslovne procese kompanija i institucija s ciljem podizanja svijesti o potrebi primjene koncepta održivog razvoja u Hrvatskoj.

HR PSOR za članove provodi individualne in-house edukacije kroz radionice, treninge i seminare specijalizirane prema njihovim potrebama.

Za više informacija i prijave kontaktirajte: ured@hrpsor.hr

karla alfier slika

KORPORATIVNA ODRŽIVOST

Korporativna održivost

HR PSOR u suradnji s najboljim hrvatskim stručnjacima organizira edukacije o korporativnoj održivosti o glavnim područjima i izazovima održivog razvoja, održivom korporativnom upravljanju, dubinskoj procjeni utjecaja na održivost, alatima za mjerenje, praćenje i izvještavanje o održivosti te o regulatornim zahtjevima.

karla alfier slika

IZRADA IZVJEŠTAJA O ODRŽIVOSTI

Izrada izvještaja o održivosti

Edukacija za kompanije koje žele istaknuti vlastite odgovorne prakse i koje ulažu u postizanje Ciljeva održivog razvoja kroz izvještavanje kao što su GRI ili ESRS standardi. Do usvajanja novog EU Standarda ESRS, edukacija je bila usmjerena na izradu nefinancijskih izvještaja temeljenih na usklađivanju poslovanja s Globalnim ciljevima održivog razvoja, ili uz poštivanje minimalne zahtjeve Europske direktive za nefinancijsko izvještavanje i pregled GRI Standarda.

HR PSOR svojim članovima također nudi izradu mišljenja Upravnog vijeća HR PSOR-a koje se uvrštava u godišnji izvještaj o održivosti.

karla alfier slika

HRIO UPITNIK

HRIO upitnik

Radionica o ispunjavanju upitnika Hrvatski indeks održivosti (HRIO) održava se kako bi se kompanijama koje odluče sudjelovati u natječaju olakšao proces ispunjavanja upitnika. Polaznici dobiju uvid u tehničke karakteristike platforme te se predstavlja puni sadržaj upitnika HRIO i time im se približavaju principi održivosti.

HR PSOR također nudi individualne konzultacije i interpretacije rezultata HRIO upitnika pri završetku natječaja za tu godinu.

karla alfier slika

WORKPLACE INCUSION CHAMPION (Lideri uključivosti na radnome mjestu)

WORKPLACE INCUSION CHAMPION (Lideri uključivosti na radnome mjestu)

Online WIC edukacija donosi alate za dublje razumijevanje i upravljanje raznolikošću na radnome mjestu u području ravnopravnog uključivanja osoba s invaliditetom, LGBTIQ + zajednice, dobne i rodne raznolikosti.

Niz edukacija također nudi znanja i alate za postavljanje i evaluaciju uključivog mentorskog programa.

Niz edukacija sastoji se od kombinacije kratkih video-predavanja, vježbi, kvizova, teorije i alata koji će vam omogućiti da produbite svoje znanje o D&I kao i vlastitu samospoznaju o tome kako biti istinski uključiv u svakodnevnim interakcijama u svom osobnom i profesionalnom životu.

karla alfier slika

RAZNOLIKOST NA RADNOME MJESTU (Diversity@Work)

RAZNOLIKOST NA RADNOME MJESTU (Diversity@Work)

In-house radionice ima za cilj pomoći vam da razvijete razumijevanje procesa koji stoje iza diskriminacije; izgradite svijest o raznolikosti, uključivosti, stereotipima, predrasudama, nesvjesnoj pristranosti, mikro porukama i lancu diskriminacije te vas podržati na vašem putu da postanete uključiviji i pozitivno utječete na vašu organizacijsku kulturu.

karla alfier slika

TRENING O POSLOVNOM SEKTORU I LJUDSKIM PRAVIMA

TRENING O POSLOVNOM SEKTORU I LJUDSKIM PRAVIMA

Ciljevi treninga su shvatiti što su ljudska prava, kako se ona primjenjuju na poslovanje i koji su njihovi učinci na kompanije (međunarodni standardi, standardi kompanija, prakse). Polaznici uče razumjeti kako se ljudska prava primjenjuju na svakodnevni rad, izraditi nacrt koja su ljudska prava najvažnija za poslovanje njihove kompanije.

karla alfier slika

SDG MASTERCLASS

SDG MASTERCLASS

Cilj edukacije je potaknuti procese promišljanja utjecaja koje organizacije imaju na Ciljeve održivog razvoja (COR).

Definiranje COR-ova na koje organizacije imaju najsnažniji utjecaj kao i oblik tog utjecaja (pozitivan ili negativan) predstavlja osnovu za promjenu ponašanja, redefiniranje procesa ili inovaciju s ciljem pronalaženja boljih, održivih rješenja.

karla alfier slika

STUDIJSKE POSJETE

STUDIJSKE POSJETE

Članovi HR PSOR-a sudjeluju u organizaciji studijskih posjeta svojim organizacijama. Tako ostalim članovima iz prve ruke prezentiraju svoj rad, poslovnu usmjerenost prema ostvarivanju Ciljeva održivog razvoja i društveno odgovorno poslovanje.

Ovakve posjete pridonose kvaliteti dijaloga između članica.

Potpisnici povelje

Podjeli sa prijateljima
edukacije slika 1

Učimo zajedno za bolje sutra.

 

edukacija slika 2

Gradimo raznolika i uključiva radna okruženja i zajednice.  

 

Postanite član HR PSOR-a

Ispunite polja

14. konferencija o održivom razvoju i 15. dodjela nagrade HRIO slika

HR PSOR

Jurišićeva 12

10000 Zagreb, Hrvatska

Pogledaj kartu

Postani potpisnik povelje o raznolikost

Ispunite polja

14. konferencija o održivom razvoju i 15. dodjela nagrade HRIO slika

HR PSOR

Jurišićeva 12

10000 Zagreb, Hrvatska

Pogledaj kartu