Međunarodna suradnja slika
Aktivnosti

Povelja o raznolikosti

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj – HR PSOR nositelj je Povelje o raznolikosti u Hrvatskoj. Europske Povelje o Raznolikosti pomažu organizacijama iz javnog i privatnog sektora diljem Europske unije da osmisle i provedu učinkovite politike raznolikosti i uključivosti. Potpisivanjem Povelje, organizacije javno se obvezuju promicati raznolikost i uključivost na radnom mjestu.

 

POVELJA O RAZNOLIKOSTI

 

ZAŠTO JE RAZNOLIKOST VAŽNA?

Studije su pokazale kako organizacije koje prepoznaju potencijal koji proizlazi iz raznolikosti radne snage imaju brojne konkurentske i reputacijske prednosti. Raznolikost društva koja se odražava u strategijama upravljanja ljudskim potencijalima osobito je važna u dinamičnim gospodarstvima čije su kompanije i organizacije suočeni sa stalnim promjenama društvenih očekivanja. Politika raznolikosti može povećati povjerenje zajednice, potrošača i drugih dionika prema kompaniji.
nefinancijsko izvjestavanje slika

EUROPSKI MJESEC RAZNOLIKOSTI 2023

Svakog svibnja, Europska unija obilježava mjesec raznolikosti kojem je cilj podizanje svijesti o važnosti raznolikosti i uključivosti na radnom mjestu i u društvu. Jednakost i raznolikost su najvažniji prioriteti za Europsku komisiju te je ova inicijativa dio obveze Europske komisije u borbi protiv diskriminacije i promicanju raznolikih i uključivih radnih mjesta.

Prošli projekti

karla alfier slika

LIDERI UKLJUČIVOSTI NA RADNOM MJESTU (WIC)

LIDERI UKLJUČIVOSTI NA RADNOM MJESTU (WORKPLACE INCLUSION CHAMPION (WIC)

Program edukativnih modula Lideri uključivosti na radnome mjestu kreiran je u partnerstvu Povelja o raznolikosti Hrvatska, Slovenija i Rumunjska uz potporu Europske komisije/Europske platforme Povelja o raznolikosti. Svrha projekta bila je stvoriti praktični i strateški okvir učenja i mentorstva za potpisnike Povelje u Hrvatskoj, Sloveniji i Rumunjskoj. Serije edukacija donose mnogostruke aspekte učenja i alate za dublje razumijevanje u područjima rodne i dobne diskriminacije, osoba s invaliditetom, LGBTIQ+ zajednice te opće teme kao što su komunikacija raznolikosti, mentorstvo te korištenje raznolikosti u poticanju održivog razvoja. WIC edukativni program na hrvatskom jeziku možete pronaći ovdje.

karla alfier slika

RAZNOLIKOST NA RADNOM MJESTU

RAZNOLIKOST NA RADNOM MJESTU (Diversity@Work)

Projekt Raznolikost na radnome mjestu (Diversity@Work), započeo je 2019., a razvijen je od strane 11 predstavnika Povelja o raznolikosti među kojima je i Hrvatska pod vodstvom HR PSOR-a, uz podršku REC programa Europske unije. Edukacija Raznolikost i uključivost u sklopu projekta Diversity@Work razvijena je kako bi se izvodila u obliku kombiniranog učenja. Sastoji se od lekcija podijeljenih u 6 modula s kvizovima i vježbama, kao i predavanja licem u lice. Kombinirano učenje omogućava razumijevanje i primjenu politike raznolikosti u kompanijama. Edukacija kombiniranog učenja s titlovima na hrvatskom jeziku nalazi se ovdje.

karla alfier slika

SAVEZ ZA RODNU RAVNOPRAVNOST

SAVEZ ZA RODNU RAVNOPRAVNOST

Dodatni izvori

Ambasadori povelje o raznolikosti

dr. sc. Mirjana Matešić slika

Gordana Kovačević

Ericsson Nikola Tesla

dr. sc. Mirjana Matešić slika

Daria Mateljak

Hauska & Partner

dr. sc. Mirjana Matešić slika

Marinko Došen

AD Plastik

dr. sc. Mirjana Matešić slika

Aida Salamanca

British Council

dr. sc. Mirjana Matešić slika

Goran Ražnjević

Ilirija

dr. sc. Mirjana Matešić slika

Josip Gasparac

PwC Hrvatska

Podjeli sa prijateljima
 
slikapovelja

 

slikapovelja12

 

 

Postanite član HR PSOR-a

Ispunite polja

14. konferencija o održivom razvoju i 15. dodjela nagrade HRIO slika

HR PSOR

Jurišićeva 12

10000 Zagreb, Hrvatska

Pogledaj kartu

Postani potpisnik povelje o raznolikost

Ispunite polja

14. konferencija o održivom razvoju i 15. dodjela nagrade HRIO slika

HR PSOR

Jurišićeva 12

10000 Zagreb, Hrvatska

Pogledaj kartu