Članovi

Aktivno članstvo

Član HR PSOR-a određuje stalne predstavnike koji će ga zastupati na upravnoj i izvršnoj razini. Aktivnosti, ciljevi i veličina društva utječu na potrebu uključivanja članova. Pripadnost HR PSOR-u zahtijeva aktivnu potporu članova - sudjelovanje u projektima, doprinos razvoju i vođenju organizacije i zalaganje za ostvarivanje njenih ciljeva.

Međusobna suradnja

Javno djelovanje HR PSOR-a, stručni skupovi, radionice, prezentacije, objavljivanje informativnih publikacija itd., u pravilu se ostvaruje u suradnji organizacije s jednim članom ili više njih. Član određuje za što će se kroz HR PSOR posebno zalagati, što će ponuditi drugim članovima, a što od njih očekivati. U pravilu se očekuje prepoznatljiv doprinos članova u onim aktivnostima koje su u vezi s njihovom djelatnošću.

Temeljne vrijednosti članova

Doprinos

Doprinos ostvarenju ciljeva održivog razvoja

Podupiranje

Podupiranje zajedničkih ciljeva HR PSOR-a, svojim ugledom i primjerom

Zastupanje

Zastupanje HR PSOR stavova prema predstavnicima gospodarstva, vlasti i civilnog društva

Sudjelovanje

Sudjelovanje u važnim inicijativama, radu i upravljanju

Razvijanje

Razvijanje politika koje pridonose održivim oblicima poslovanja

Zašto postati član?

Član HR PSOR-a je uspješan gospodarstvenik koji se uz dobre poslovne rezultate ističe i odgovornim odnosom prema okolišu i društvenoj zajednici. Svojim djelovanjem, primjerom i nastupom potvrđuje predanost održivom razvoju. Od člana se očekuje suradnja s drugim članovima, potpora razvoju zajedničke organizacije i aktivan doprinos ostvarenju njenih ciljeva.

Članstvo potiče

Članstvo potiče provjeru, usporedbu i natjecanje na području društvene odgovornosti, ekoinovacija i energetske učinkovitosti, uštede prirodnih izvora i energije te smanjenja emisija plinova i otpada, odabira dugoročno održivih razvojnih opcija i djelotvornog upravljanja.

Članstvo doprinosi

Članstvo doprinosi poslovnom i društvenom ugledu kompanije, jačanju reputacije i stvaranju imidža odgovorne kompanije, naprednijoj i pozitivnijoj percepciji kompanije u javnosti i jačoj pregovaračkoj poziciji u pregovorima s javnim sektorom.

Postanite član HR PSOR-a

Ispunite polja

14. konferencija o održivom razvoju i 15. dodjela nagrade HRIO slika

HR PSOR

Jurišićeva 12

10000 Zagreb, Hrvatska

Pogledaj kartu

Postani potpisnik povelje o raznolikost

Ispunite polja

14. konferencija o održivom razvoju i 15. dodjela nagrade HRIO slika

HR PSOR

Jurišićeva 12

10000 Zagreb, Hrvatska

Pogledaj kartu