Održana 26. sjednica Skupštine HR PSOR-a

Objavljeno 28.05.2024.

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj održao je 15. lipnja u Zagrebu 26. sjednicu Skupštine. Goran Ražnjević je otvorio sjednicu i članove poz

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj održao je 15. lipnja u Zagrebu 26. sjednicu Skupštine. Goran Ražnjević je otvorio sjednicu i članove pozvao na nastavak zajedničkog djelovanja u promicanju održivosti, dok je Anđelko Švaljek, predsjednik Upravnog vijeća ukratko predstavio aktivnosti provedene između dviju sjednica. U ime Upravnog vijeća, detaljan izvještaj o radu predstavila je Mirjana Matešić, direktorica HR PSOR-a. Gđa Matešić predstavila je i Program rada za razdoblje 2023./2024. godinu koji se temelji na ranije prihvaćenim općim ciljevima te aktivnostima usmjerenim na pružanje podrške održivom razvoju Republike Hrvatske, podizanju kapaciteta za primjenu održivog razvoja među članovima te razvoju same organizacije. Opći ciljevi provodit će se kroz specifične ciljeve i aktivnosti tijekom budućeg razdoblja, a posebno je istaknuta usmjerenost na prijavu projekta na programe EU čime se osiguravaju sredstava za aktivnosti edukacije o integraciji održivosti u poslovne prakse.

Na ovoj skupštini  izabran je novi saziv Upravnog vijeća kojeg sada Cemex Hrvatska,  Erste&Steiermärkische BankaHrvatski Telekom, IKEA Hrvatska, gđa, JGL, DS Smith Belišće Croatia, Podravka, PricewaterhouseCoopers, Rgnc grupa, SATO i, Valamar Riviera.

Izabrano je i novo vodstvo Skupštine koje sada čine predsjednik Marinko Došen, AD PLASTIK i tri dopredsjednika Robert Mustač, Messer Croatia Plin, Saša Muminović, AquafilCRO i Goran Ražnjević, Ilirija Biograd.

g. Došen obratio se prisutnima i istaknuo kako je važno raditi na promicanju održivosti te se nada kako će opravdati očekivanja i nastaviti raditi kao i dosadašnje vodstvo. Potom je s g. Ražnjevićem i g. Švaljekom uručio Povelje o članstvu članovima koji su u proteklih godinu dana pristupili HR PSOR-u: Boost, DS Smith, FINA, IRMO, Impuls Savjetovanje, JPS, L'Oreal Adria, Studenac, Odvjetnički ured Konjevod.

 

 

#HRPSOR, #odrzivost, #CSR, #SDG

Aktivnosti

DOP.HR - Društveno Odgovorno Poslovanje u Hrvatskoj slika

DOP.HR

Konferencija o Održivom Razvoju slika

Konferencija o održivom razvoju

Konferencija o Održivom Razvoju slika

HRIO - Hrvatski index održivosti

Povelja o Raznolikosti slika

Povelja o raznolikosti

Nefinancijsko Izvještavanje slika

Izvještavanje o korporativnoj održivosti

Edukacija slika

Edukacije

GiO - Gospodarstvo i Održivost slika

GiO - Gospodarstvo i Održivost

GiO - Gospodarstvo i Održivost slika

Zakonodavstvo

Međunarodna Suradnja slika

Međunarodna suradnja

Postanite član HR PSOR-a

Ispunite polja

14. konferencija o održivom razvoju i 15. dodjela nagrade HRIO slika

HR PSOR

Jurišićeva 12

10000 Zagreb, Hrvatska

Pogledaj kartu

Postani potpisnik povelje o raznolikost

Ispunite polja

14. konferencija o održivom razvoju i 15. dodjela nagrade HRIO slika

HR PSOR

Jurišićeva 12

10000 Zagreb, Hrvatska

Pogledaj kartu