Ugled tvrtke SATO ne ovisi samo o kvaliteti proizvoda, već ovisi i o odnosu prema dionicima

Objavljeno 19.10.2020.

Ugled tvrtke SATO ne ovisi samo o kvaliteti proizvoda, već ovisi i o odnosu prema dionicima

Piše: SATO d.o.o

Novi član HR PSOR-a,tvrtka SATO d.o.o. osnovana je 2008. godine te nakon tri godine uspješnog poslovanja, koje je krenulo koordinacijom između proizvođača i kupaca i vodilo ispunjenju njihovih zahtjeva, 2011. godine SATO pokreće vlastitu proizvodnju

Danas je tvrtka SATO specijalizirana za proizvodnju samoljepljivih color etiketa, sleeveova (etikete izrađene u obliku navlake) i OPP-a (omotne etikete) te proizvodnju samoljepljivih bianco etiketa za vage. Sa sjedištem u Zagrebu i proizvodnim pogonom u Zaboku koji se proteže na 4 000 m2, tvrtka ima godišnje kapacitete za proizvodnju etiketa u količini od 25 000 000 m2.

VIZIJA: Postati lider u segmentu samoljepljivih etiketa.Postati tvrtka koja kroz win-win odnose s partnerima i klijentima gradi dugoročnu suradnju i razlikuje se kroz svoje usluge i kvalitetne proizvode s naglaskom na održivi razvoj.

Strateški cilj tvrtke SATO je kvaliteta uz istovremeno očuvanje prirodnih resursa. Tvrtka je opredijeljena na maksimalnu moguću mjeru smanjenja proizvodnje otpada, korištenje recikliranja gdje god je to moguće, odgovorno postupanje opasnim otpadom i poštivanje svih pravila zbrinjavanja kako bi se izbjegla bilo kakva mogućnost onečišćenja. Uprava tvrtke kontinuirano brine o optimalnoj potrošnji energenata i o dostupnosti potrebnih resursa; dovoljnom broju adekvatno obučenih i educiranih ljudi, stalnom usavršavanju postojećeg kadra, o naprednim i kvalitetnim tehnološko - tehničkim mogućnostima, o opremljenosti specifičnim programima iz područja grafike, itd.

SATO iz godine u godinu raste zajedno sa svojim zaposlenicima, njih 30 kvalificiranih u području struke i grafičke tehnologije, s 10 visoko kvalificiranih grafičara, 10 grafičkih inženjera, od toga 2 doktora znanosti i 10 nezaobilaznih diplomiranih ekonomista. Tvrtka SATO se stalno širi kako u strojnom parku tako i u broju zaposlenih te strateško opredjeljenje za stalnim napretkom vodi ka kontinuiranom rastu. Praćenjem svih dostignuća u grafičkoj djelatnosti koriste se aktualne i najmodernije tiskarske tehnologije.

Zahvaljujući vrhunskoj tehnologiji, cijeli proces, od pripreme, izrade, dorade i isporuke proizvoda, traje izuzetno kratko. Strojni park se redovito obnavlja tehnološki najnaprednijim i najnovijim strojevima kako bi se mogle namiriti potrebe industrija koje koriste samoljepive etikete tvrtke SATO, a od kojih su najznačajnije: industrija vina, alkoholnih pića i sokova, mesna industrija, prehrambena industrija, kozmetička, farmaceutska, kemijska, automobilska industrija te trgovački lanci.Može se reći da nema trgovačkog centra, trgovine, kućanstva, koje ne nosi etiketu tvrtke SATO. Za takav rezultat bile su potrebne godine istraživanja tržišta, analiza i ulaganja u digitalnu tehnologiju, offsetni i flexo tisak, koji su glavni nositelji uspjeha ove tvrtke.

Tvrtka SATO pobrinula se da svaka etiketa ima svoj završni žtouchś, dodanu vrijednost, a time svaka etiketa žpriča svoju pričuś. Na 12 najmodernijih strojeva vrše se tiskovne tehnike dorade koje uključuju: vruću i hladnu foliju, 3D foliju (metal doming), sito tisak i reljefni sito lak, slijepi tisak, automatiziranu implementaciju Radio-frequency identification (RFID) čipova, automatsku numeraciju etiketa, 100%-tnu inspekciju gotovih proizvoda, segmentno uklanjanje dijela etikete, segmentni lak, relief lak, segmentni sjaj i mat lak, uz dostupnost neograničenog broja specijalnih alata za izrezivanje.Vrhunsku kontrolu gotovih proizvoda i stalni rast tvrtke iz godine u godinu prate certifikati i nagrade. Tvrtka SATO jednina je tiskara samoljepivih etiketa koja posjeduje FSC certifikat, a uz nezaobilazno upravljanje ISO sustavima kroz postojeće ISO 9001 i 14 001 certifikate, tvrtka je ove godine ušla u certificirani sustav EcoVadis kojim dokazuje svoje društveno odgovorno poslovanje. Tri godine za redom tvrtka je primila Bisnode AA i najvišu AAA ocjenu kreditne sposobnosti te je dobitnik nagrade HP Indigo za prvu i najbrže rastuću tvrtku u regiji.

Certificiranim sustavima pridaje se najviše važnosti jer oni su podloga uspješnog poslovanja kakvo prati tvrtku SATO već dugi niz godina. Stalne edukacije zaposlenika, kodeksi i načela koja tvrtka propisuje i prati, ključ su uspjeha ove zajednice koju vode vlasnik Ratko Habus i direktorica Željka Filipaj, s visokomotiviranim i stručnim zaposlenicima koji teže ka stalnom napretku, usavršavanju s ciljem ostvarenja visokih poslovnih rezultata, poduzimajući radnje koje štite i unapređuju dobrobit društva u sprezi s interesima organizacije. Poticanje održivog razvoja doprinosi da ugled tvrtke SATO ne ovisi isključivo o kvaliteti, cijeni ili posebnosti proizvoda i usluga, već i o tome kako će se tvrtka odnositi prema korisnicima, dobavljačima, investitorima, zaposlenicima, prema okolišu i široj društvenoj zajednici u kojoj tvrtka djeluje. Ostvarivanje svakodnevnog dijaloga s dionicima, usklađenost sa zakonima i drugim propisima te pridržavanje internih pravila i Kodeksa ponašanja osnova su odgovornog korporativnog upravljanja.

Kako bi se spriječile moguće negativne posljedice i osigurala usklađenost svih poslovnih procesa s relevantnim propisima, aktivno se promiču načela etičnog poslovanja kroz okvir usklađenosti poslovanja. Trajno poboljšavati postojeći integrirani sustav upravljanja, a kupca postaviti u središte svih poslovnih poteza i odluka te na taj način voditi računa o interesima svih dionika, temelji su koji ovu tiskaru smještaju u sam vrh proizvođača samoljepivih etiketa u regiji.

Aktivnosti

DOP.HR - Društveno Odgovorno Poslovanje u Hrvatskoj slika

DOP.HR

Konferencija o Održivom Razvoju slika

Konferencija o održivom razvoju

Konferencija o Održivom Razvoju slika

HRIO - Hrvatski index održivosti

Povelja o Raznolikosti slika

Povelja o raznolikosti

Nefinancijsko Izvještavanje slika

Izvještavanje o korporativnoj održivosti

Edukacija slika

Edukacije

GiO - Gospodarstvo i Održivost slika

GiO - Gospodarstvo i Održivost

GiO - Gospodarstvo i Održivost slika

Zakonodavstvo

Međunarodna Suradnja slika

Međunarodna suradnja

Postanite član HR PSOR-a

Ispunite polja

14. konferencija o održivom razvoju i 15. dodjela nagrade HRIO slika

HR PSOR

Jurišićeva 12

10000 Zagreb, Hrvatska

Pogledaj kartu

Postani potpisnik povelje o raznolikost

Ispunite polja

14. konferencija o održivom razvoju i 15. dodjela nagrade HRIO slika

HR PSOR

Jurišićeva 12

10000 Zagreb, Hrvatska

Pogledaj kartu