UNIQA Hrvatska novi je potpisnik Povelje o raznolikosti

Objavljeno 28.05.2024.

Izvor: UNIQA Hrvatska

Pridruživanjem Povelji o raznolikosti, inicijativi Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, UNIQA Hrvatska obvezala se javno podržavati, štititi i razvijati kulturu raznolikosti i nediskriminacije u svojoj rad

Izvor: UNIQA Hrvatska

 

Pridruživanjem Povelji o raznolikosti, inicijativi Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, UNIQA Hrvatska obvezala se javno podržavati, štititi i razvijati kulturu raznolikosti i nediskriminacije u svojoj radnoj okolini


Različitost i jednake mogućnosti važan su čimbenik gospodarskog uspjeha i rasta i jedna od temeljnih vrijednosti UNIQA 3.0 strategije.

Prilikom potpisivanja Povelje predsjednik Uprave UNIQA osiguranja Lukas Oliver Pavic naglasio je da su zaposlenice i zaposlenici UNIQA osiguranja sa svojim vještinama, talentima, stručnošću i različitostima ključni za uspjeh UNIQA osiguranja koje ih podržava u ostvarenju njihovih punih potencijala na radnom mjestu, ali i u usklađivanju poslovnog i privatnog života.

„Politika podržavanja raznolikosti svakog našeg zaposlenika i nediskriminacije na javnom mjestu preduvjet je za razvoj kreativnosti, inovativnosti i rast. Privlačimo i zadržavamo mlade talente, jer predanost jednakosti i uključenosti promiče pozitivnu kulturu tvrtke, što povećava zadovoljstvo, angažman i produktivnost zaposlenika“, rekao je Lukas Oliver Pavić.

Europska unija kreirala je 2010. Europsku platformu Povelje o raznolikosti, kako bi podržala razvoj i razmjenu dobrih praksi među zemljama članicama, u skladu s prioritetima EU – nediskriminaciji i jednakim mogućnostima. Dokumenti svih zemalja potiču posvećenost upravljanju raznolikošću i izvan pravno propisanih okvira, a potpisnicima je omogućen pristup alatima za provedbu politike raznolikosti, izvorima najboljih praksi te drugih resursa i instrumenata koje je razvila Europska platforma za raznolikost.

  

Aktivnosti

DOP.HR - Društveno Odgovorno Poslovanje u Hrvatskoj slika

DOP.HR

Konferencija o Održivom Razvoju slika

Konferencija o održivom razvoju

Konferencija o Održivom Razvoju slika

HRIO - Hrvatski index održivosti

Povelja o Raznolikosti slika

Povelja o raznolikosti

Nefinancijsko Izvještavanje slika

Izvještavanje o korporativnoj održivosti

Edukacija slika

Edukacije

GiO - Gospodarstvo i Održivost slika

GiO - Gospodarstvo i Održivost

GiO - Gospodarstvo i Održivost slika

Zakonodavstvo

Međunarodna Suradnja slika

Međunarodna suradnja

Postanite član HR PSOR-a

Ispunite polja

14. konferencija o održivom razvoju i 15. dodjela nagrade HRIO slika

HR PSOR

Jurišićeva 12

10000 Zagreb, Hrvatska

Pogledaj kartu

Postani potpisnik povelje o raznolikost

Ispunite polja

14. konferencija o održivom razvoju i 15. dodjela nagrade HRIO slika

HR PSOR

Jurišićeva 12

10000 Zagreb, Hrvatska

Pogledaj kartu