Uz 25. sjednicu Skupštine HR PSOR-a održana i studijska posjeta Holcimu Hrvatska

Objavljeno 01.01.1970.

Uz 25. sjednicu Skupštine HR PSOR-a održana i studijska posjeta Holcimu Hrvatska

Piše: Dijana Varlec

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj održao je 1. srpnja u Koromačnom 25. Skupštinu. Domaćin ovogodišnje Skupštine bio je Holcim (Hrvatska) d.o.o.

Jubilarnu, 25. sjednicu Skupštine HR PSOR-a otvorio je g. Ražnjević, predsjednik Skupštine HR PSOR-a. U svom pozdravnom obraćanju, predsjednica uprave Holcim (Hrvatska), gđa Virna Višković Agušaj, naglasila je kako je danas pitanje poslovanja uz uvažavanje principa održivosti postao ˜business as ususal™.

G. Ražnjević istaknuo je kako su članovi HR PSOR-a krvotok koji se treba preliti i na gospodarstvo na nacionalnoj razini. Poželio je dobrodošlicu novim članovima HR PSOR-a te naglasio: śBiti predvodnik u primjeni odgovornih praksi istovremeno je i čast i odgovornost budući da smo mi kao odgovorne kompanije putokaz razvoja gospodarstvať.

Lijepim željama i čestitkama novim članovima pridružio se i g. Anđelko Švaljek, direktor Regeneracije d.o.o. i dopredsjednik Upravnog vijeća HR PSOR-a.

Prisutnima se obratila i direktorica HR PSOR-a Mirjana Matešić. Naglasila je kako održivo poslovanje dobiva sve više na značaju jer nova politika Europske unije postavlja održivost u temelje poslovnog razvoja. Istaknula je i kako će nova, rigoroznija pravila za izradu izvještaja o nefinancijskim utjecajima biti proširena na širi spektar poduzeća te kako razmjena iskustava i praksi među poduzećima može pomoći u zadovoljavanju obveza koje se od poduzeća očekuju od sljedeće godine. Dodala je kako će se HR PSOR u budućnosti više fokusirati na EU smjernice o izradi izvještaja. Zahvalila je svim članovima koji su bili domaćini sjednica Upravnog vijeća i koji su upriličili studijske posjete tijekom protekle godine kao i članovima Skupštine koji su doprinijeli svojim aktivnostima u dijeljenju važnosti održivog poslovanja.

Gđa Julija Škoro, direktorica održivog razvoja u Holcimu (Hrvatska) upoznala je prisutne s procesom razvoja i poslovanja poduzeća koje ima gotovo 94 godine iskustva, a već 30 godina su dio Holcim Grupe. Uvodna prezentacija upotpunjena je studijskim posjetom kamenolomu i postrojenju.

Na 25. Skupštini HR PSOR-a predstavljen je izvještaj o radu Upravnog vijeća između dviju sjednica te je predstavljen Program rada za naredno razdoblje. Aktivnostima navedenim u programu, a usmjerenom na postizanje općih ciljeva HR PSOR-a, istaknuta je podrška održivom razvoju Republike Hrvatske, podizanje kapaciteta za primjenu održivog razvoja među članovima te razvoj same organizacije. Opći ciljevi provodit će se kroz specifične ciljeve i aktivnosti tijekom navedenog razdoblja.

Na kraju formalnog dijela 25. sjednice Skupštine, g. Ražnjević i g. Švaljek dodijelili su povelje o članstvu novim članovima. U proteklih godinu dana HR PSOR-u je pristupilo 12 novih članova:  BAT,   Best Advisory,   Fortenova grupa,   Green Summit,  Hrvatska banka za obnovu i razvitak,    Hrvatska poštanska banka,    Lentismed,  MSG Solution,  OIKON,  Raiffeisenbank Austria,   Saponia, Veleučilište Velika Gorica, a povelje su primili: Best Advisory, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Hrvatska poštanska banka, Lentismed, MSG Solution, OIKON i Saponia.

Po završetku sjednice organiziran je obilazak postrojenja domaćina Holcim (Hrvatska) te neformalno druženje uz umrežavanje i razmjenom vlastitih praksi kao i otvaranju novih tema za skorašnje tematske sastanke koji će se organizirati.

Aktivnosti

DOP.HR - Društveno Odgovorno Poslovanje u Hrvatskoj slika

DOP.HR

Konferencija o Održivom Razvoju slika

Konferencija o održivom razvoju

Konferencija o Održivom Razvoju slika

HRIO - Hrvatski index održivosti

Povelja o Raznolikosti slika

Povelja o raznolikosti

Nefinancijsko Izvještavanje slika

Izvještavanje o korporativnoj održivosti

Edukacija slika

Edukacije

GiO - Gospodarstvo i Održivost slika

GiO - Gospodarstvo i Održivost

GiO - Gospodarstvo i Održivost slika

Zakonodavstvo

Međunarodna Suradnja slika

Međunarodna suradnja

Postanite član HR PSOR-a

Ispunite polja

14. konferencija o održivom razvoju i 15. dodjela nagrade HRIO slika

HR PSOR

Jurišićeva 12

10000 Zagreb, Hrvatska

Pogledaj kartu

Postani potpisnik povelje o raznolikost

Ispunite polja

14. konferencija o održivom razvoju i 15. dodjela nagrade HRIO slika

HR PSOR

Jurišićeva 12

10000 Zagreb, Hrvatska

Pogledaj kartu